Ekonomi

2023’te Aylara Göre Fiyatları En Çok Artan 11 Ürün Grubu

Her geçen gün yeni bir çalışma ekleniyor. Ay ay takip edemediğimiz bu artışlara bakmak istiyorsanız bu içerik tam size göre. Ocak’tan Kasım’a kadar her ayın müzayede şampiyonlarını sizler için derledik. Bu yıl en çok nelerin arttığını bir kez daha hatırlayalım…

1. Ocak ayında en büyük artış konut sigortalarında yaşandı. Konut sigortası fiyatları Ocak ayını en yüksek artışla %79,26 artışla tamamladı. ?️

Ocak ayındaki en büyük artışlardan biri temel hastane hizmetlerinde oldu. Hastane hizmet fiyatlarında ise yüzde 27,46 oranında artış yaşandı. Taksi fiyatları da bu ayki artıştan nasibini alarak yüzde 23,88 oranında arttı. Yemeklerin vazgeçilmezi olan dana etinin fiyatı ise yüzde 20,36 arttı.

2. Şubat ayının artış şampiyonu sebzelerdir. Bu ay sebzelerde yüzde 24,56 artış yaşandı. ???

Bu ay sebzeyi artış açısından şarap takip etti. Şubat ayında şarap %14,47 arttı. Sebzeler gibi taze meyveler de fiyatı yüksek olan ürünler arasında yer alıyor. Ocak ayında olduğu gibi şubat ayında da sığır eti fiyatları yeniden artış gösterenler arasında yer alıyor. Bu ay sığır eti fiyatlarındaki artış oranı yüzde 10,31 oldu.

3. Sığır eti fiyatları son 2 ayda artış göstermişti. Ancak Mart ayı itibarıyla artış şampiyonu oldu. Bu ay sığır eti fiyatı %19,90 arttı. ?

Mart ayında sadece et ürünlerinde değil, şarküteri ürünlerinde de yüzde 15,16 oranında artış yaşandı. Bu ay artış gösterenler arasında yine yumurtalar yer alıyor. Yumurta ve yumurtayla ilgili ürünler Mart ayında %11,16 arttı. ?

4. Mart ayından sonra fiyatı en yüksek ürünler arasında tekrar et ürünleri yer aldı. Bu ay kuzu eti artış şampiyonu oldu. Kuzu etini %21,47 artışla, dana etini %13,34 ile takip etti. ?

Yolcu taşımacılığı da bu ay fiyatları artan kategoriler arasında yer alıyor. Nisan ayında şehirlerarası yolcu taşımacılığında yüzde 12,05 oranında artış gösteren patateste de yüzde 11,73 oranında artış yaşandı.

5. Mayıs, patates fiyatlarının arttığı bir aydır. Bu ay patates ve bazı yumrulu ürünlerde yüzde 37,10 oranında artış yaşandı. ?

Bu ay giyim kategorisinde artışlar yaşandı. Çocuk giyiminde %18,87 oranında artış yaşanırken, erkek giyiminde ise %15,51 oranında artış yaşandı. Kadın giyiminde ise yüzde 10,56 artış yaşandı. Mayıs ayında artış görülen bir diğer kategori ise %10,5 artışla oteller oldu.

6. Haziran ayında fiyatları en çok artan ürünler çay ve demli içecekler oldu. Demlenmiş içecek çeşitleri haziran ayında %14,93 arttı. ☕️

Geçtiğimiz ay olduğu gibi bu ay da otel fiyatları yine arttı. Bu ay sigara fiyatlarında da artış yaşandı. Fiyatı en çok artan sigarada ise yüzde 12,29 artış yaşandı. Taze meyvelerde de haziran ayında yüzde 11,74 oranında artış yaşandı. ?

7. Temmuz ayında birçok esere zam yapıldı. Artış gösteren ilk kategori kişisel ulaşım araçlarının akaryakıt ve yağlarıdır. Bu işlere ilişkin artış oranı %29,04’tür. ?

Önceki aylarda olduğu gibi sebzede de yüzde 20,11 oranında artış yaşandı. Bu ay yine fiyat artışı yapanlar arasında oteller de yer alıyor. Otel ve pansiyonlar bu ay yüzde 18,71 arttı. Bu ayki bir diğer artış ise demiryolu şehir içi yolcu taşımacılığında yaşandı. Buradaki artış oranı yüzde 17,68.

8. Ağustos ayının açık artırma şampiyonu %74,67 ile şans oyunları oldu. ?

Bu ay artış gösteren bir diğer kategori ise taksiyle şehir içi yolcu taşımacılığı oldu. Ağustos ayında taksi fiyatlarında yüzde 53,35 oranında artış yaşandı. Taksilerde olduğu gibi şehirlerarası otobüslerde de artış yaşandı. Yüzde 42,44 oranında artan otobüs fiyatlarını yüzde 36,57 ile tramvay ve metro fiyatları takip etti.

9. Eylül, üniversite harçlarının arttığı bir aydı. Bu ay üniversite eğitiminde yüzde 22,70 oranında artış yaşandı. ?

Eylül ayında doğalgaz fiyatlarına da zam yapıldı. Doğalgazda yüzde 20,78 oranında artış yaşanırken, elektrikte de bu ay artış yaşandı. Bir diğer artış ise yüzde 20 oranında elektrikte yaşandı. Reçel ve bal gibi kahvaltılık ürünler de eylül ayında yüzde 14,82 arttı. ?

10. Ekim ayında sebzeler yine müzayede şampiyonu oldu. Bu ay sebzelerde yüzde 26,23 oranında artış yaşandı. Sebzeleri makarna çeşitleri takip etti. Makarna çeşitlerinde ise yüzde 12,72 oranında artış yaşandı. ???

Bu ay kadın giyiminde yüzde 12,38 oranında artış yaşandı. Bu ay kırtasiye malzemelerine de zam geldi. Ekim ayında kırtasiye ürünlerinde yüzde 11,79 oranında artış yaşandı.

11. Kasım ayında kahvaltının vazgeçilmezi olan tereyağı artış şampiyonu oldu. Tereyağının bu ayki artış oranı yüzde 17,58 oldu. ?

Tereyağı gibi evlerin vazgeçilmezi olan sütün de fiyatları bu ay arttı. Taze sütün fiyatı yüzde 15,71 arttı. Kahvaltının vazgeçilmezi olan peynirde de kasım ayında artış yaşandı. Bu ay peynirde yüzde 15,05 oranında artış yaşandı.

haberkumlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu